Joden in Nederlands-Indië

Joden_in_Indie_Tong Tong FairIn samenwerking met het Joods Historisch Museum – als opmaat naar de tentoonstelling Selamat Sjabbat van dit najaar, over de verborgen geschiedenis van Joden in Nederlands-Indië – presenteert het Tong Tong Festival op 3 juni 2014 een aantal bijzondere programmaonderdelen.

Zo ontvangt Vilan van de Loo in haar Eerste Generatie Show Ido Abram, Marianne Bruinvels en Anne-Ruth Wertheim, die over het leven van Joden in Indië zullen vertellen.

We zijn heel blij met de Kookstudio o.l.v. Yigael van der Hoeven in de Bengkel: zijn onderwerp is de kosjere rijsttafel!

Frans Leidelmeijer is present met een lezing over Cosman Citroen. Cosman Citroen werd in 1881 in Amsterdam geboren en maakte als architect carrière in Soerabaja; H.P. Berlage was zijn leermeester. Hij ontwierp diverse bekende gebouwen, zoals ziekenhuis Darmo. Tegenwoordig wordt in Nederland en Indonesië meer aandacht besteed aan het behoud en de restauratie van koloniale gebouwen, en dit geldt ook voor de ontwerpen van Cosman Citroen.

De tentoonstelling Selamat Sjabbat is van 13 oktober 2014 t/m 8 maart 2015 te bezoeken in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.