Pamela Pattynama interviewt Péter Forgács over ‘Sluimerend Vuur’

In 2014 was de filminstallatie ‘Sluimerend Vuur’ te zien in een apart paviljoen van de Tong Tong Fair in Den Haag. Péter Forgács maakte betoverende montages van privéfilms uit Nederlands-Indië, uit het archief van EYE (waar deze expo in 2013 te zien was). Gecombineerd met gesproken brieffragmenten en muziek uit shower-luidsprekers resulteerde dit in een artistieke blik op een voorbije tijd en samenleving.
In de randprogrammering vonden diverse gesprekken plaats. Hieronder een verslag van het gesprek dat prof. dr Pamela Pattynama met Péter Forgács had op 29 mei 2014, in het Tong-Tong-Theater.

Video-registratie: Igor Lesic.

Klik hier voor meer artikelen op Indisch Anders over ‘Sluimerend Vuur’.

De installatie Sluimerend Vuur; Verhalen uit Nederlands-Indië van Péter Forgács is een LUMEN FILM productie in coproductie met EYE en werd mede mogelijk gemaakt door SNS Reaalfonds, VSBfonds, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds. De herplaatsing op de Tong Tong Fair is mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds en Fonds 1818, en sponsoring door de Pasar Malam Besar BV. Sluimerend Vuur van Péter Forgács was van 29 mei t/m 9 juni 2014 te zien op de 56e Tong Tong Fair.